United otkupljuje kompletan ugovor Falcaa

Čelnici Manchester Uniteda zadovoljni su igrama Falcaa, iako je propustio nekoliko mečeva zbog problema s povredama (Getty Images)

Engleski nogometni klub Manchester United otkupit će kompletan ugovor kolumbijskog napadača Radamela Falcaa iz francuskog prvoligaša Monaca za 56 miliona eura, prenosi agencija Tanjug natpise internetske stranice Goal.com.

Kolumbijac je ljetos došao na jednogodišnju pozajmicu među “Crvene đavole”, s opcijom otkupa ugovora na kraju sezone, što će tim sa Old Trafforda iskoristiti.

Čelnici Manchester Uniteda zadovoljni su igrama Falcaa, iako je propustio nekoliko mečeva zbog problema s povredama.

Ovaj 28-godišnji nogometaš tokom karijere igrao je još za Lanceros, River Platu, Porto i madridski Atletiko.

Jedan gol u pet utakmica

Za reprezentaciju Kolumbije odigrao je 54 utakmice i postigao 21 gol.

Tokom ljetnog prijelaznog perioda, tim iz Manchestera potrošio je više od 150 miliona funti na dovođenje Andera Herrere, Lukea Shawa, Marcosa Roja, Angela di Marije i Daleyja Blinda, pa se zato odlučio za pozajmicu Kolumbijca.

No, iako je Falcao do sada postigao samo jedan gol u pet premijerligaških utakmica za United, Goal navodi kako je “sve dogovoreno” za stalni prelazak napadača iz Monaca.

“Moja porodica i ja smo ovdje sretni i volio bih ostati mnogo godina u Manchester Unitedu”, kazao je Kolumbijac ranije ove sezone.

Izvor: Agencije