United odbio Chelseajevu ponudu za Rooneyja

Rooney je u utorak bio bijesan zbog izjava Moyesa, bivšeg menadžera Evertona, da će sljedeće sezone biti podrška napadaču Robinu Van Persieju (Reuters)

Engleski nogometni prvak Manchester United odbio je ponudu rivalskog Chelseaja za napadača „Gordog Albiona“ Waynea Rooneyja (27), objavili su otočki mediji u srijedu.

Uprava „Plavaca“ je za Rooneya, navodno, ponudila 10 miliona britanskih funti (11,5 miliona eura), te izbor „Crvenim đavolima“ između španskog reprezentativnog veznjaka Juana Mate i brazilskog reprezentativnog stopera Davida Luiza.

Rooney je ranije ovoga ljeta podnio zahtjev za odlaskom s Old Trafforda, nakon što je na dužnosti menadžera tima iz Manchestera Alexa Fergusona zamijenio David Moyes.

Prošle sedmice je menadžer Chelseaja Jose Mourinho izrazio interes za engleskog napadača, rekavši kako ga „jako, jako cijeni“.

Bijes zbog izjava

No, Moyes je i dalje čvrst u namjeri da zadrži Rooneya na Old Traffordu.

„Teško mi je stalno se ponavljati, ali Wayne je igrač Manchester Uniteda i to će ostati“, rekao je Moyes tokom predsezonske turneje u Bangkoku.

Ranije ovog mjeseca Daily Mail je objavio kako je Chelsea poslao ponudu Unitedu za napadača „tešku“ 60 miliona funti.

Rooney je u utorak bio bijesan zbog izjava Moyesa, bivšeg menadžera Evertona, da će sljedeće sezone biti podrška napadaču Robinu Van Persieju.

Izvor: Agencije