United na tri boda prednosti ispred Cityja

Pogodak Mate nije bio dovoljan za pobjedu Chelseaja (Getty Images)

Fudbaleri Manchester Uniteda pobijedili su u Readingu istoimenu ekipu sa 4:3 (4:3), u utakmici 15. kola Premiershipa.

United je na najbolji način iskoristio remi Cityja protiv Evetona (1:1) i stekao tri boda prednosti u odnosu na gradskog rivala.

Izabranici Alexa Fergusona dva puta su jurili prednost domaćina, ali su golovima Andersona u 13, Rooneya u 16. i 30. i Robin van Persieja u 34. minutu do kraja prvog poluvremena uspjeli preokrenuti rezultat.

Fudbaleri Swanseaja priredili su veliko iznenađenje, pošto su kao gosti pobijedili Arsenal sa 2:0 (0:0).

Arsenal je potvrdio da se ove sezone nalazi u velikom problemu, dok su gosti ovom pobjedom, trećom na gostovanjima, potisnuli “topdžije” sa sedmog mjesta na tabeli.

Poraz Beniteza

Chelsea nikako da upiše pobjedu, otkako je na kormilo došao Rafael Benitez, što je pokazao i poraz od West Hama od 3:1 u subotu.

Poslije vezana dva remija bez golova pod komandom Beniteza, Chelsea je u 13. minutu uspio zatresti mrežu protivnika golom Juana Mate, ali radost im je kratko trajala.

West Ham je uzvratio u drugom poluvremenu izjednačujućim golom Carltona Colea u 60. minutu, da bi u 86. Mohamed Diame preciznim šutom doveo domaći tim u vodstvo – 2:1.

I dok su navijači Chelseaja sa nostalgijom pjevali pjesme posvećene bivšem treneru Di Matteu, još jednom se zatresla mreža njihovih ljubimaca, ovoga puta u režiji rezervnog igrača West Hama Modibo Maigwe u nadoknadnom vremenu, javlja Tanjug.

Chelsea je ostao na trećem mjestu sa 26 bodova, dok se West Ham popeo na sedmo sa 22.

Rezultati: Arsenal – Swansea 0:2, Fulham – Tottenham 0:3, Liverpool – Southampton 1:0, Manchester City – Everton 1:1, QPR – Aston Villa 1:1, West Bromwich Albion – Stoke 0:1.

Nezaustavljivi Leverkusen

Fudbaleri Bayerna i Borussije Dortmund odigrali su u Minhenu neriješeno 1:1 (0:0).

Više razloga za zadovoljstvo zbog remija ima Bayern, koji je zadržao 11 bodova prednosti u odnosu na branioca titule.

Bavarci su poveli preko Tonija Kroosa u 67. minutu, a izjednačenje gostima doneo je Mario Goetze sedam minuta kasnije.

Reprezentativac Srbije Neven Subotić morao je u 81. minutu napustiti teren zbog povrede.

U sklopu 15. kola njemačke Bundeslige, nogometaši Bayer Leverkusena upisali su četvrtu pobjedu u nizu, svladavši Nuernberg sa 1-0, a pobjednički gol zabio je Stefan Kiessling u 37. minuti, javlja Hina.

Leverkusen se nalazi na drugom mjestu sa sedam bodova manje od vodećeg Bayerna, koji u subotu uvečer u derbiju dočekuje Borussiju Dortmund.

Schalke je i dalje u negativnoj seriji. U posljednja četiri kola osvojio je samo dva boda. U subotu su remizirali sa Borussijom Moenchengladbach, bilo je 1-1.

Borussia je povela u 62. minuti golom Igora De Camarga, a bod Schalkeu donio je Julian Draxler pogotkom u završnici utakmice, u 86. minuti.

Mainz je na svom terenu dobio Hanover sa 2-1.

Augsburg – Freiburg 1:1, Bayer Leverkusen – Nurenbert 0:1, Greuther Furth – Stuttgart 0:1, Mainz – Hannover 2:1, Schalke – Moenchengladbach 1:1.

Izvor: Agencije