Oglasi

UN traži 202 miliona dolara humanitarne pomoći Libiji

Ured za koordinaciju humanitarnih poslova navodi da je za blizu 823.000 Libijaca, među kojima je 248.000 djece, potrebna humanitarna pomoć.
Libija, HranaSredstva će biti utrošena za hranu, zdravstvenu zaštitu, mjere zaštite, vodu i sanitarne uvjete, skloništa...EPA - Arhiva

Ujedinjeni narodi (UN) objavili su da je Libiji hitno potrebno 202 milijuna dolara (blizu 177 milijuna eura) humanitarne pomoći za ugroženo stanovništvo.  

U priopćenju Ureda za koordinaciju humanitarnih poslova (OCHA) navodi se da je za blizu 823.000 Libijaca, među kojima je 248.000 djece, potrebna humanitarna pomoć, prenosi Anadolija.

U utorak navečer UN je, zajedno s partnerima za humanitarnu pomoć i Vladom Libije iz Tripolija, najavio pokretanje plana humanitarne reakcije u cilju osiguranja pomoći od 202 milijuna dolara za najugroženije stanovnike.

Tisuće obitelji raseljene

Prema dužnosnicima UN-a, sredstva će biti utrošena za hranu, zdravstvenu zaštitu, mjere zaštite, vodu i sanitarne uvjete, skloništa, osnovne kućanske predmete i obrazovanje.

Libija je u dubokoj političkoj i sigurnosnoj krizi nakon što je 2011. godine svrgnut, a zatim ubijen višedesetljetni lider Moammar Gadhafi.

Od tada tisuće libijskih obitelji je raseljeno zbog sukoba različitih milicija.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.