Oglasi

UN o toleranciji, miru i održivom razvoju

Glavna skupština Ujedinjenih naroda u utorak otvorila 71. sjednicu, kojom predsjeda fidžijski diplomat Peter Thomson.
Peter Thomson će nadgledati izbore za sljedećeg generalnog sekretara UN-a, koji bi trebali biti održani u oktobruAP

Glavna skupština Ujedijenih naroda otvorila je u utorak  71. sjednicu, usmjerenu na nastavak borbe za toleranciju, mir i održivi razvoj u svijetu.

Nova sjednica je, prema tradiciji, započela tjedan prije rasprave na visokoj razini, koja, uz sudjelovanje svih vođa, započinje s radom sljedećeg utorka.

Sjednicom predsjeda fidžijski diplomat Peter Thomson, koji je u lipnju izabran za predsjednika Opće skupštine, prenosi Hina.

Banova podrška Thompsonu

Thomson će nadgledati izbore za sljedećeg tajnika UN-a, koji bi, prema očekivanjima, trebali biti održani u listopadu, nakon što Vijeće sigurnosti UN-a donese svoju preporuku za Glavnu skupštinu.

"Gospodine predsjedniče, Vi ćete biti most između moje i sljedeće administracije", rekao je Thomsonu glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon, obećavši mu podršku kako bi se osigurao bezbolan prijelaz.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.