Umro Ismet Hadžić, jedna od Dinamovih legendi

Ismet Hadžić je posljednjih godina bio trener u Nogometnoj školi Dinamo, kao i trener veteranske momčadi Dinama (Željko Hladika / Pixsell)

Član legendarne generacije Dinama, koja je 1982. godine osvojila naslov prvaka Jugoslavije, Ismet Hadžić, preminuo je u 62. godini, nakon duge i teške bolest, objavio je hrvatski nogometni prvak.

“Potreseni tužnom viješću koja je stigla u klub, u dubokoj boli obavještavamo navijače modroga kluba, sportske prijatelje i javnost da nas je u 62. godini života, nakon duge i teške bolesti, napustio veliki čovjek – legendarni bivši igrač i trener Dinama Ismet Hadžić. On će neupitno zauvijek biti jedna od najvećih legendi Dinama, zauvijek će živjeti u povijesti modroga kluba i u srcima svih nas”, objavio je Dinamo.

Pet nastupa za reprezentaciju

Ismet Hadžić rođen je 7. srpnja 1954. godine u Tuzli, a u Dinamo je stigao 1980. godine te je u šest sezona provedenih u Maksimiru odigrao 145 službenih utakmica za “Modre”.

S njima je 1982. godine osvojio naslov prvaka bivše države, prvi nakon 24 godine, a 1983. godine i Kup Jugoslavije, prenosi Fena. 

Nakon inozemne karijere, posljednjih je godina bio trener u Nogometnoj školi Dinamo, kao i trener veteranske momčadi Dinama.

Između 1979. i 1983. godine pet puta je nastupio za reprezentaciju Jugoslavije.

Izvor: Agencije