Oglasi

Umro hrvatski intelektualac Slavko Goldstein

Slavko Goldstein djelovao je na političkoj, društvenoj, medijskoj, umjetničkoj i znanstvenoj sceni, dobitnik je brojnih nagrada, odlikovanja i priznanja.
Slavko GoldsteinSlavko Goldstein je dobitnik brojnih nagrada, odlikovanja i priznanja za književnu i nakladničku djelatnostWikipedia

Istaknuti publicist, nakladnik i intelektualac te jedan od osnivača Hrvatske socijalno-liberalne stranke Slavko Goldstein umro je u srijedu u Zagrebu u 90. godini, potvrđeno je iz kruga obitelji.

Slavko Goldstein rođen je 22. kolovoza 1928. godine u Sarajevu, a obitelj mu je podrijetlom iz Tuzle. 

Početkom Drugog svjetskog rata ustaše su ubile njegova oca, a on je, zajedno s majkom i bratom Danijelom, pobjegao i pridružio se partizanima, prenosi Hina.

Bio je osnivač redakcije i urednik Vjesnika u srijedu, urednik na Radio-Zagrebu, filmski scenarist, glavni urednik izdavačke kuće Stvarnost i časopisa Erasmus.

Tražio ostavku Franje Tuđmana

Bio je jedan od potpisnika zahtjeva za ostavkom predsjednika Franje Tuđmana 1993. godine, objavljenog u tom časopisu.

Objavio je i knjigu 1941. - godina koja se vraća, za koju je 2007. godine dobio nagradu "Kiklop" za publicističko djelo godine.

Bio je i predsjednik Židovske općine, a kasnije i židovske vjerske zajednice Beth Israel u Zagrebu.

Objavio je više knjiga o hrvatskoj povijesti, bio urednikom više od 150 knjiga, a koscenarist je bio za filmove Signali nad gradom, Prometej s otoka Viševice, Četvrti suputnik i Akcija Stadion.

Dobitnik je brojnih nagrada, odlikovanja i priznanja za književnu i nakladničku djelatnost.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.