Oglasi

Ukupno 23 žrtve masovnog ubice iz Kanade

Policija nije objasnila da li se masovni ubica ubraja među 23 ubijenih, a navela je da je najmlađa žrtva imala tek 17 godina.
Naoružani napadač se prerušio u policajca i maskirao svoj automobil da izgleda kao policijskiEPA

Kanadska policija tek treba da utvrdi motiv za najveća masovna ubistva u toj zemlji, kada je napadač iz vatrenog oružja, prema posljednjim podacima Kanadske kraljevske planinske policije (RCMP), ubio 23 ljudi, javlja Reuters.

Naoružani napadač, 51-godišnji Gabriel Wortman, koji se prerušio u policajca RCMP-a i maskirao svoj automobil da izgleda kao policijski, kasno u subotu u pokrajini Nova Škotska počeo je 13-časovni krvavi pir, dok ga policija nije našla i ubila u nedjelju.

RCMP je ranije saopštio da očekuje da će se broj žrtava povećati, jer je istraživala 16 mjesta zločina u pokrajini Nova Škotska, od kojih je nekoliko uključivalo i spaljene kuće, prenosi Tanjug.

Najmlađa žrtva imala 17 godina 

Policija nije saopštila da li se masovni ubica ubraja među 23 ubijenih, a navela je da je najmlađa žrtva imala tek 17 godina.

Navodi se da je Wortman neke od žrtava poznavao, dok druge nije.

Među ubijenima su i policajac veteran, učitelj i medicinska sestra.

Policija je saopštila da ima i povređenih.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.