Oglasi

Uklonjena barikada kod Brnjaka

Pripadnici KFOR-a transporterom odgurali kamione koje su bili na barikadi.
KFOR je ranije preuzeo sve barikade koje su spriječavale saobraćaj iz pravca Zubinog Potoka[EPA]

Vojnici KFOR-a rano u petak uklonili su barikadu kod Ribarića na administrativnom prelazu Brnjak, a jedan kamion su gurnuli u provaliju pored puta.

Drugi kamion je odvučen na prelaz Brnjak koji je i dalje zatvoren, ali ga kontroliraju vojnici, a treći pomjeren pored puta.

Srbi, okupljeni oko barikade, svjedoče da je veliki broj pripadnika KFOR-a rano jutros oklopnim transporterom odgurao kamione koji su bili na barikadi. Također su rekli da je akcija izvedena u tri sata poslije ponoći te da je bila „munjevita“.

Nešto kasnije pripadnici KFOR-a vratili su Srbima jedan od tri kamiona, ali pod uslovom da bude stavljen iza administrativne linije.

Situacija na prelazu je trenutno mirna. Na mjestu barikade vojnici su postavili prepreku od bodljikave žice, javile su agencije.

Saobraćaj preko Brnjaka odvija se alternativnim putem iznad prelaza, a vozila kontroliraju njemački vojnici.

KFOR je prethodnih dana preuzeo sve barikade koje su spriječavale saobraćaj iz pravca Zubinog Potoka, a sada je uklonio i posljednju prepreku iz pravca centralne Srbije.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.