Oglasi

Ukinuta obustava letova na njujorškom aerodromu 'La Guardia'

Federalna administracija za aviosaobraćaj privremeno je obustavila dolaske zbog problema s osobljem na kontroli leta.
Došlo je do poremećaja i u saobraćaju na aerodromima u Washingtonu, Newarku i PhiladelphijiIlustracija

Američka federalna administracija za avionski saobraćaj (FAA) ponovo je otvorila aerodrom "La Guardia" u New Yorku nakon obustave svih dolaznih letova, javio je Reuters. 

Aerodrom je zatvoren u petak zbog blokade američke vlade, koja je dovela do "manjka osoblja".

Federalna administracija za avionski saobraćaj saopćila je da je obustava svih dolazaka na najveći aerodrom za domaći zračni promet uslijedila zbog problema s osobljem na kontroli leta u centru u Washingtonu, prenosi Tanjug.

Zbog tih problema, došlo je do poremećaja u saobraćaju na aerodromima "Ronald Reagan" u Washingtonu, Liberty u Newarku te Philadelphiji, gdje se bilježe velika kašnjenja.

Blokada traje 35 dana

Zbog blokade vlade, niko iz Federalne administracije za avionski saobraćaj nije mogao dati odgovore na pitanja o toj problematici, ali nešto kasnije na sajtu FAA objavljeno je da će dolazni saobraćaj na "La Guardiji" biti ponovo uspostavljen, uz upozorenja na kašnjenja.

Blokada američke vlade traje 35 dana zbog toga što demokratski kongresmeni odbijaju podržati plan predsjednika Donalda Trumpa o izgradnji zida prema Meksiku kao načinu za kontrolu migracija.

Djelomičnom blokade vlade pogođeno je otprilike 800.000 službenika.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.