Uhapšeni zvaničnici HNS-a Širić i Djedović

Širić se dugi niz godina smatrao jednim od ponajboljih hrvatskih nogometnih sudija (Pixsell)

Dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i bivši nogometni sudac Željko Širić, te predsjednik Sudijske komisije Stjepan Djedović uhapšeni su pod sumnjom da su primili mito kako bi utjecali na suđenje na najmanje jednoj utakmici Hrvatske nogometne lige (HNL), prenijela je Hina u petak navode  izvora bliskog istražiteljima.

Riječ je o predmetu u nadležnosti Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) u kojem, kao i u policiji, za sada ne žele ništa službeno objaviti.

Hina prenosi, prema pisanju hrvatskih medija,  dasu Širić i Djedović uhapšeni u četvrtak navečer, a na teret im se stavlja primanje mita, te zloupotreba položaja i ovlasti i to u razdoblju nakon što su prestali aktivno suditi na nogometnim terenima i postali nogometni zvaničnici.

Širić je nakon prestanka suđenja ušao u Sudijsku komisiju koju vodi Djedović. Obojica su u petak trebali biti na sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza.

Mediji nagađaju kako je njihovo hapšenje rezultat nastavka antikorupcijske akcije „Offside“, koja je do sada, zbog podmićivanja i namještanja utakmica, na optuženičku klupu zagrebačkog Županijskog suda dovela 15 nogometaša i sportskih radnika klubova Croatia Sesvete, Varteks i Međimurje.

Širić se dugi niz godina smatrao jednim od ponajboljih hrvatskih nogometnih sudija. Vrlo često je sudio u derbijima zagrebačkog Dinama i Hajduka iz Splita.

Izvor: Agencije