Uhapšeni osumnjičeni za prijevoz ilegalnih migranata

Tri osobe iz Vranja i okoline uhapšene su zbog sumnje da su prevozile ilegalne migrante koji su doživjeli saobraćajnu nesreću na dijelu autoputa Vranje-Leskovac, saopćilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, prenosi Tanjug.

Prilikom prijevoza migranata, u noći između 24. i 25. februara, kod sela Donje Krajince, kombi je sletio s puta i udario u jedan objekat. Nakon te nesreće jedan strani migrant je preminuo, dok ih je desetero, od ukupno 42, teže povrijeđeno. 

Kako se navodi u saopćenju, policija je zadržala M. S. (43) iz okoline Vranja, kome je po prijedlogu javnog tužioca sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana, dok je M. P. (36) i R. P. (37), sa boravištem u Vranju, određeno zadržavanje i oni će biti privedeni zamjeniku osnovnog javnog tužioca u Leskovcu.

Povrijeđeni zbrinuti u Leskovcu

Njima se stavlja na teret da su izvršili krivična djela – nedozvoljeni prijelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći povrijeđenim u saobraćajnoj nesreći.

Osumnjičeni se terete da su po prethodnom dogovoru organizirali prijevoz i krijumčarenje stranih državljana, za koje su znali da su na nedozvoljen način prešli državnu granicu Republike Srbije.

Ljekari leskovačke Opšte bolnice zbrinuli su 42 pacijenta, od kojih je šest upućeno u Klinički centar u Nišu, a četiri su prebačena u Beograd.

Izvor: Agencije