Uhapšena još jedna policajka na sjeveru Kosova

Šestero Srba, koji su ometali policijsku akciju dan ranije na sjeveru Kosova, optuženo je za ometanje pravde (EPA)

Policija Kosova uhapsila je u srijedu pripadnicu pogranične policije Blagicu Tomović iz Veljeg Brega kod Zubinog Potoka, objavila je agencija Tanjug.

Informaciju je potvrdio i Policijski inspektorat Kosova, navodeći da su istražitelji Odjela za istrage uhitili osumnjičenu službenicu pogranične policije inicijala B. T.

Beogradski mediji pretpostavljaju da su je odveli u Prištinu na saslušanje jer su tamo bili odvezeni svi uhićeni u akciji provedenoj dan ranije.

Kosovska policija u utorak je uhitila 18 pripadnika policije i devet civila, pod sumnjom za krijumčarenje i zlouporabu službenog položaja.

Uhićeni su albanske, srpske i bošnjačke nacionalnosti, a u akciji je ozlijeđeno pet policajaca i šest građana.

Optužnice za ometanje pravde

U međuvremenu je Ured tužitelja Kosova potvrdio da je šestero Srba, koji su ometali policijsku akciju dan ranije na sjeveru Kosova, optuženo za ometanje pravde, prenosi AP.

Tužitelji navode da su Srbi podignuli barikade na putu kod Zubinog Potoka koristeći automobile i druge prepreke, kako bi onemogućili policiju da privede osumnjičene za kriminal na tom području.

Policija Kosova tvrdi da su Srbi u Zubinom Potoku organizirali oružani otpor, javlja AP.

Na barikadi je zatečeno i jedno vozilo Misije Ujedinjenih naroda na Kosovu (UNMIK) i njezina dva pripadnika – jedan je ruski državljanin, a drugi lokalni stanovnik – koji su, također, privedeni i potom pušteni na slobodu.

Izvor: Agencije