Uhapšen Vinko Martinović Štela

Vinko Martinović (lijevo) i Mladen Naletilić Tuta: Na snazi međunarodna tjeralica po nalogu zagrebačkog Županijskog suda (EPA)

Na graničom prijelazu Mali Prolog između Metkovića i Vrgorca uhapšen je Vinko Martinović Štela, javila je Fena.

Vinko Martinović je haški je osuđenik, koji je, nakon odslužene dvije trećine 18-godišnje zatvorske kazne, u januaru pušten iz italijanskog zatvora.

Međutim, protiv njega je, javlja HRT, na snazi međunarodna tjeralica, raspisana po nalogu zagrebačkog Županijskog suda, na kojem je još od 1998. optužen za ubistvo žene u Mostaru.

Martinović je te godine za ubistvo Jasmine Đukić bio nepravomoćno osuđen na osam godina zatvora, a suoptuženi Dragan Raspudić zvan Guja na sedam godina.

Ponovno suđenje

Uoči čitanja presude, Martinović je rekao da je u optužnici jedino istinito njegovo ime i prezime.

Nema dokaza da smo krivi, a sama pomisao na gnjusan zločin za koji nas teretite za mene je smrtni grijeh, rekao je te dodao da su mu sve smjestili kriminalci kako bi prikrili svoja nedjela.

Vrhovni sud Hrvatske pet dana prije Martinovićeva izručenja Haškom sudu u augustu 1999. ukinuo presudu i slučaj vratio na ponovno suđenje.

U međuvremenu je Raspudić za ubistvo Jasmine Đukić pravomoćno osuđen na desetogodišnju zatvorsku kaznu, koju je odslužio.

Izvor: Agencije