UEFA uvažila žalbu, Miralem Pjanić igra protiv Italije

'Zmajevi' u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo gostuju u Finskoj 8. juna te u Italiji 11. juna (EPA)

Apelaciona komisija Evropske nogometne asocijacije – UEFA uvažila je žalbu Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na odluku Disciplinske komisije o dvije utakmice suspenzije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo za bh. reprezentativca Miralema Pjanića.

“Apelaciono tijelo evropske krovne kuće nogometa je prihvatio činjenice koje je dostavio N/FS BiH te će naš vezista, zbog isključenja u susretu s Grčkom, odigranom u martu ove godine, propustiti jedan meč, protiv Finske, 8. juna ove godine”, naveli su iz N/FS BiH.

Tako će selektor “Zmajeva” Robert Prosinečki imati na raspolaganju Pjanića za meč s Italijom, koji će biti odigran 11. juna u Torinu, na stadionu Juventusa, za koji nastupa vezni nogometaš iz Bosne i Hercegovine.

Tampere 8. juna, Torino 11. juna

Prilikom objave spiska nogometaša na koje računa za duele protiv Finaca i Italijana početkom sedmice, Prosinečki je rekao: “Vidjet ćemo hoćemo li moći računat na Pjanića za utakmicu s Italijom. Koliko sam čuo, bit će poznato o srijedu i ima velikih šansi da mu ublaže kaznu na jednu utakmicu suspenzije radi crvenog kartona dobijenog protiv Grčke. Naravno, ako se to desi, uvrstit ćemo ga naknadno na spisak.”

“Zmajevi” gostuju Fincima 8. juna u Tampereu (18:00 sati), a tri dana kasnije će gostovati kod Italije u Torinu (20:45 sati).

Okupljanje je zakazano za 31. maj u Sarajevu.

Poslije dva odigrana kola u grupi J kvalifikacija za EURO 2020, Italija je lider sa šest bodova, slijede je Bosna i Hercegovina i Grčka sa po četiri boda, Finska je četvrta sa tri boda, dok su Armenija i Lihtenštajn bez bodova.

Izvor: Al Jazeera i agencije