UEFA kaznila Lovrena, NS Hrvatske i Crvenu zvezdu

Lovren je kaznu zaradio zbog provociranja, odnosno vrijeđanja (EPA)

Disciplinska komisija Evropske nogometne asocijacije (UEFA) kaznila je u petak hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena jednom utakmicom neigranja u takmičenja pod ingerencijom UEFA-e, objavila je evropska kuća nogometa.

Također, Hrvatski nogometni savez kažnjen je novčanim iznosom od 13.000 eura zbog organizacijskih propusta na dvoboju Lige nacije sa Španijom u Zagrebu, u kojem je Hrvatska slavila sa 3:2.

Lovren je kaznu zaradio zbog provociranja, odnosno vrijeđanja, čime je povrijedio članak 11. Disciplinskog pravilnika, te neće moći biti na raspolaganju selektoru za slijedeću utakmicu nacionalnog tima. To znači da će morati propustiti prvu kvalifikacijsku utakmicu za EURO 2020. godine, u kojoj će Hrvatska 21. ožujka ugostiti Azerbejdžan u Zagrebu.

Novčana kazna HNS-u je izrečena zbog bacanja predmeta na teren te blokiranih prolaza, odnosno stubišta na tribinama.

Nesportsko navijanje

Evropska kuća nogometa kasnila je i trofejni srbijanski klub Crvena zvezda zbog incidenata na utakmici grupne faze Lige evropskih prvaka sa Paris Saint-Germainom u francuskoj prijestolnici.

Beograđane je UEFA teretila za nesportsko navijanje i nemire na tribinama.

Zbog nedozvoljenih uzvika navijača, Uprava Crvene zvezde morat će platiti 25.000 eura, dok je istraga za nemire na tribinama zatvorena.

Kažnjen je i PSG sa globom od 35.000 eura zbog korištenja pirotehnike, kašnjenja početka utakmice, nedozvoljenog ponašanja zvaničnika i nemira na tribinama.

Izvor: Agencije