UEFA kaznila Kosovo i Crnu Goru zbog navijača

Utakmica je igrana 14. oktobra, a pobijedila je selekcija Kosova sa 2:0 (EPA)

Evropska nogometna asocijacija (UEFA) kaznila je sa 15.000 eura Fudbalski savez Crne Gore zbog navijačkih incidenata na utakmici s Kosovom, koja je odigrana u Prištini u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Zbog incidenata na istoj utakmici, odnosno bacanja predmeta na teren, UEFA je kaznila i Nogometni savez Kosova sa 5.000 eura, objavljeno je na zvaničnoj internetskoj stranici UEFA-e, prenosi Anadolija.

Disciplinska komisija evropske kuće nogometa kaznila je Fudbalski savez Crne Gore sa 10.000 eura zbog sukoba navijača Crne Gore s navijačima domaće reprezentacije, dok kazna za gađanje protivničkih navijača iznosi 5.000 eura.

Utakmica je igrana 14. oktobra, a pobijedila je selekcija Kosova sa 2:0.

Bakljom na golmana Akinfejeva

Ovo nije prva kazna koju je UEFA izrekla crnogorskom Fudbalskom savezu zbog izgreda na stadionima.

Crnogorski savez je najdrastičnije kažnjen zbog rasističkog skandiranja navijača na utakmici protiv Engleske, koja je odigrana u Podgorici.

Zbog toga je naredni domaći meč reprezentacije s Kosovom igran pred praznim tribinama, dok je Fudbalski savez novčano kažnjen sa 20.000 eura zbog korištenja pirotehničkih sredstava, ubacivanja predmeta u teren i blokiranih prolaza na tribinama gradskog stadiona.

Crnogorska fudbalska reprezentacija je 2015. godine igrala protiv Lihtenštajna pred praznim tribinama, zbog prekida meča s Rusijom, kada je bakljom sa tribina pogođen golman gostujuće reprezentacije Igor Akinfejev.

Izvor: Al Jazeera i agencije