UEFA kaznila BATE, Galatasaraj i Borussiju

Borussija Dortmund i Galatasaray kažnjeni su novčano sa 32.000, odnosno i 72.000 eura (Reuters)

Evropska nogometna asocijacija izrekla je u srijedu kazne učesnicima Lige prvaka BATE Borisovu (Bjelorusija), Borussiji Dortmund (Njemačka) i Galatasarayu (Turska) zbog izgreda navijača u ovom elitnom nogometnom takmičenju, prenose agencije.

Najteže je prošao bjeloruski prvak BATE Borisov, koji je kažnjen s jednom domaćom utakmicom pred praznim tribinama, zbog rasističkog vrijeđanja napadača ukrajinskog Šahtara Brazilca Luiza Adriana, koji je BATE-u na toj utakmici dao čak pet golova.

Borussija Dortmund i Galatasaray kažnjeni su novčano sa 32.000, odnosno 72.000 eura zbog navijačkih nereda tokom međusobnog dvoboja Lige prvaka.

Kazna i za Ukrajinu

Nijemci su kažnjeni zbog loše organizacije utakmice, a turski klub zbog divljanja navijača te će morati nadoknaditi i štetu počinjenu na Westphalen stadionu u iznosu od 30.000 eura.

Turci su već ranije dobili kaznu od 50.000 eura zbog bakljade njihovih navijača na utakmici protiv Arsenala u Londonu.

Kažnjena je i reprezentacija Ukrajine, koja će jedan domaći meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine morati odigrati pred praznim stadionom, također zbog rasizma navijača tokom utakmice u Kijevu protiv Makedonije.

Izvor: Agencije