UEFA: Ademi pozitivan na steroid

Igrač zagrebačkog Dinama i makedonski reprezentativac Arijan Ademi (desno), najavio je žalbu na odluku o suspenziji (AP)

Europska nogometna federacija (UEFA) otkrila je da je Arijanu Ademiju, nogometašu zagrebačkog Dinama, izrekla suspenziju jer je nakon antidoping testa bio pozitivan na anabolički steroid stanozolol.

UEFA je prošlog tjedna Ademiju izrekla četverogodišnju suspenziju, ali nije precizirala koja je supstanca pronađena u njegovom urinu nakon testa koji je proveden nakon utakmice Lige prvaka između Dinama i Arsenala u Zagrebu.

Stanozolol je supstanca koja je postala poznata u slučaju kanadskog sprintera Bena Johnsona koji je uhvaćen da ga je koristio tijekom Ljetnih olimpijskih igara 1988. godine u Seulu.

Arsene Wenger kritizirao UEFA-u

Arsene Wenger, menadžer Arsenala, je poslije saznanja da je Ademi bio dopingiran, kritizirao UEFA-in antidoping program i pravila po kojima je rezultat utakmice od 2:1 ostao važeći, prenosi Anadolija.

U četvrtak je UEFA objavila priopćenje u kojem brani svoj antidoping program i u kojem naglašava da je četverogodišnja kazna za Ademija plod praćenja smjernica Svjetske antidoping agencije (WADA) u slučajevima prvog prijestupa pravila o dopingu.

Ademi, koji nastupa za reprezentaciju Makedonije, izjavio je da će se žaliti na odluku UEFA-e o četverogodišnjoj suspenziji.

Izvor: Agencije