Učenik ubio dvije i ranio više osoba u školi u Kaliforniji

Policija, SAD
Srednja škola Saugus i sve druge škole u školskom okrugu 'William S. Hart' zatvorene su, a policajci istražuju mjesto zločina (Al Jazeera)

Učenik koji je pucao na kolege u južnokalifornijskoj višoj školi ubio je jednu djevojku od 16 godina i mladića od 14, ranio još tri osobe i pokušao samoubojstvo pucnjem u glavu, priopćile su vlasti i dodale da je on u teškom stanju, prenosi Beta.

Okružni šerif Alex Villaneueva je izjavio da je šest osoba upucano, među kojima je i osumnjičeni, koji ima 16 godina.

Nisu objavljeni detalji o ovom incidentu kao ni motiv ni ime osumnjičenog, kojem je danas rođendan.

“Osumnjičeni je uhićen i zbrinjava se u lokalnoj bolnici”, napisao je na Twitteru šerif okruga Los Angeles, prenijela je Hina.

Uz jednu mrtvu žensku osobu, dvojica muškaraca su u kritičnom stanju, dok je jedan stabilno, objavila je bolnica Henry Mayo Newhall.

Na licu mjesta otkriveno oružje

“Zasad vjerujemo da se radi samo o jednom napadaču, ali aktivno istražujemo i pratimo sve tragove”, priopćio je šerifov ured u Santa Clariti.

Policija je napadača opisala kao Azijata, učenika srednje škole Saugus u Santa Klariti, 80 kilometara sjeverno od Los Angelesa.

Na licu mjesta otkriveno je oružje, rekao je policajac televiziji NBC.

Više od 2.300 učenika pohađa školu koja se sastoji od nekoliko zgrada.

Raniji izvještaji bili su da se srednjoj školi u Santa Clariti u Kaliforniji dogodila pucnjava na koju je reagirala policija i da se situacija još nije smirila, kako je prenijela Anadolija.

Najnovija u nizu masovnih pucnjava

“Izvještaji govore da imamo približno pet žrtava koje su hospitalizirane. Roditelji, slušajte: naši su ljudi svuda na terenu i štite vašu djecu”, priopćeno je iz ureda šerifa na Twitteru.

Navedeno je da je osumnjičeni muškarac azijskog podrijetla u crnoj odjeći posljednji viđen u Srednjoj školi Saugus, sjeverno od Los Angelesa. 

Srednja škola Saugus i sve druge škole u školskom okrugu “William S. Hart” zatvorene su, a policajci istražuju mjesto zločina.

To je najnovija u nizu masovnih pucnjava u SAD-u koje su intenzivirale javnu raspravu o kontroli oružja i ustavnom pravu građana da posjeduju i nose vatreno oružje. 

Izvor: Agencije