Ubijen policajac u napadu u Tunisu

Još niko nije preuzeo odgovornost za ubistvo policajca, ISIL odgovoran za ranije ovogodišnje napade (AP)

Dva naoružana napadača na motociklu ubila su u srijedu tuniskog policajca u Sousseu, gdje je u junu, na plaži, ubijeno 38 turista, saopćilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova u Tunisu.

Dva muškarca na “moćnom” motociklu otvorili su vatru na tri policajaca u primorskom gradu Sousse i pogodili jednog koji je preminuo na putu za bolnicu, dok druga dva nisu povrijeđena, prenijela je agencija AP.

Napad se dogodio na sedam kilometara od Soussea, dok su policajci, pored puta, čekali na prijevoz do susjednog grada Kairouan, u centralnom dijelu Tunisa.

Potraga za napadačima

Napadači su koristi pušku u napadu na policiju, a iz Ministarstva su naveli da je u toku obimna potraga za napadačima, prenosi Tanjug.

Napad se dogodio samo dva mjeseca pošto je napadač ubio 30 Britanaca i osam drugih stranih turista 26. juna na plaži u Sousseu, za koji je odgovornost preuzela grupa Islamska država Irak i Levant.

U prijestolnici Tunisa u martu ove godine u oružanom napadu u nacionalnom muzeju Bardo ubijen je 21 strani turista i policajac.

I tada je odgovornost za napad preuzeo ISIL.

Izvor: Agencije