Oglasi

UAE zabranio putovanje pjesnikinji koja je kritikovala normalizaciju odnosa sa Izraelom

Brojni pisci i poete su poslali poruke podrške pjesnikinji Dhabiyi Khamis koja je u nemilosti vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata.
Ujedinjeni Arapski Emirati i Bahrein su 15. septembra u Bijeloj kući u Washingtonu potpisali sporazume o normalizaciji odnosa sa IzraelomReuters

Eminentna pjesnikinja Dhabiya Khamis saopštila je danas da su joj vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata zabranili napuštanje zemlje, javlja Anadolija.

Ona je saopštila da joj nije dozvoljeno da se ukrca u avion na letu iz Dubaija za Kairo.

“Zabrana putovanja mi je najvjerovatnije izrečena zbog mog komentara i negativnog mišljenja o cionizmu i normalizaciji odnosa sa Izraelom“, navela je Khamis na društvenim mrežama.

Pjesnikinja je također navela da strahuje da će biti uhapšena i da će joj biti ugrožena sloboda.

Poruke podrške

Brojni pisci i poete su poslali poruke podrške pjesnikinji Khamis koja je u nemilosti vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata otkako je izjavila da je tužan i katastrofalan dan bio onaj kada su Emirati potpisali sporazum o normalizaciji odnosa sa Izraelom.

Ujedinjeni Arapski Emirati i Bahrein su 15. septembra u Bijeloj kući u Washingtonu potpisali sporazume o normalizaciji odnosa sa Izraelom.

Palestinsko rukovodstvo, uključujući pokrete Fatah, Hamas, Islamski džihad i Narodni front za oslobođenje Palestine, saglasno je da normalizacija odnosa sa Izraelom predstavlja veliku izdaju.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.