Oglasi

UAE nakon sedam godina otvorio ambasadu u Damasku

Diplomatsko predstavništvo Emirata u Siriji zatvoreno je početkom rata u toj zemlji 2011. godine.
Režim Bashara al-Assada prošlog mjeseca pozvao je arapske saveznike da otvore ambasade u DamaskuReuters

Ujedinjeni Arapski Emirati otvorili su ambasadu u Damasku, koja je zatvorena 2011. godine početkom rata u Siriji, prenosi Anadolija.

Ministarstvo vanjskih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata danas je za novinsku agenciju te zemlje (WAM) potvrdilo da je ambasada u Damasku počela s radom.

Ujedinjeni Arapski Emirati opozvali su svog ambasadora u Siriji 2011, neposredno nakon početka pobune protiv predsjednika Bashara al-Assada.

Više od 360.000 žrtava

Ona je eskalirala u brutalan građanski rat, u kojem je dosad poginulo više od 360.000 ljudi.

Glasine o ponovnom otvaranju ambasade počele su se širiti u proteklih nekoliko dana nakon što su počeli radovi na njenoj zgradi.

Režim Bashara al-Assada prošlog mjeseca pozvao je arapske saveznike da otvore ambasade u Damasku, u želji da okonča višegodišnju diplomatsku izolaciju.

Izvor: Al Jazeera i agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.