U Zenici otvoren savremeni trening kamp

Trening kamp Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, koji je izgrađen na lokalitetu Crkvičko brdo u Zenici, u ponedjeljak su svečano otvorili predsjednik N/FSBiH Elvedin Begić i predsjednik Međunarodne nogometne federacije Michel Platini.

Sportski kompleks “Kamberovića ravan” sadrži dva nogometna terena – jedan s prirodnom, a jedan s vještačkom travom – i prateće sadržaje za boravak i treninge sportskih selekcija.

Begić je zahvalio Platiniju na nesebičnoj podršci koju je UEFA dala u izgradnji ovog objekta i uručio mu dvije zahvalnice, prenosi Fena.

“Počašćen sam i sretan što je Platini u Bosni i Hercegovini. Izgradnjom ovog centra, Zenica je postala zjenica oka naše reprezentacije. Tu će odrastati naši sportski dijamanti. Izgradnjom kampa dobili smo podlogu za odrastanje novih sportskih naraštaja”, kazao je Begić te izrazio žal jer Bosna i Hercegovina nema adekvatan stadion za utakmice reprezentacija.

Ova regija voli nogomet

Platini je čestitao Bosancima i Hercegovcima na izgradnji prelijepog sportskog centra te naglasio da se na ovim prostorima nastavlja tradicija igranja odličnog nogometa.

On je zaželio puno sreće reprezentaciji Bosne i Hercegovine i selektoru Safetu Sušiću u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu iduće godine i dodao da su rezultati koje je Bosna i Hercegovina postigla u posljednje vrijeme fenomenalni.

“Zahvalio bih  Ivici Osimu, koji je na čelu Komiteta za normalizaciju izveo N/FSBiH na pravi put. Vjerujem u Bosnu i Hercegovinu, jer ova regija voli nogomet. Želim vam sreću protiv Slovačke”, poručio je Platini.

On je također zahvalio načelniku Općine Zenica Huseinu Smajloviću na saradnji i pomoći koju je pružio ljudima iz N/FSBiH u proteklim godinama.

U program otvorenja nogometnog kampa uključeni su bili dječaci i djevojčice iz cijele Bosne i Hercegovine.

Izvor: Agencije