U velikoj operaciji protiv ‘Ndranghete uhapšeno 330 osoba

Italija, Policija, Mafija
U okviru operacije, u koju je bilo uključeno više od 25.000 karabinjera, osumnjičenima je zaplijenjena imovina vrijedna 15 miliona eura (EPA)

Talijanska policija potvrdila je da je 330 ljudi, od kojih dio u Švicarskoj, Njemačkoj i Bugarskoj, uhićeno u velikoj operaciji protiv mafijaške organizacije ‘Ndranghete, prenosi agencija Hina.

Vjeruje se da je ‘Ndrangheta, koja potječe s Kalabrije u južnoj Italiji, najmoćnija mreža organiziranog kriminala u svijetu i vodeći krijumčar kokaina u Europi, navodi dpa.

Gotovo 260 ljudi odvedeno je u zatvor, a 70 je stavljeno u kućni pritvor, priopćila je talijanska policija.

Ubistva, kamatarenje, iznude, droga…

Osumnjičeni su suočeni s optužbama za mafijaško udruživanje, ubojstvo, kamatarenje, iznudu, trgovinu drogom, pranje novca, korupciju i prijevaru.

Policijska operacija bila je usmjerena protiv skupina ‘Ndranghete u kalabrijskom okrugu Vibo Valentia i otkrila je njihove veze s lokalnim poduzetnicima, državnim službenicima, političarima i policijskim dužnosnicima.

U okviru operacije, u koju je bilo uključeno više od 25.000 karabinjera, osumnjičenima je zaplijenjena imovina u vrijednosti 15 milijuna eura, prenosi Hina.

Izvor: Agencije