U Splitu napadnuta novinarka koja je snimala molitvu u crkvi

Iz splitske policije su potvrdili samo da su dobili dojavu o događaju i da je istragau toku (Pixsell)

U splitskom naselju Sirobuja danas se, uprkos zabrani svih većih okupljanja u Hrvatskoj, na uskršnjoj misi okupila nekoliko vjernika, koji su fizički napali novinarku koja ih je snimala.

Kako piše portal Index.hr, misu je organizovala župa koju vodi svećenik Josip Delaš, koji je već dobio prekršajnu prijavu zbog verbalnog napada na policajce, prenosi Tanjug.

Delaš je prošle sedmice prilikom policijske intervencije prijetio policajcima “Božjom kaznom”, a u razgovoru za Index, korona virus je označio kao “američki proizvod”, najavljujući još tada da će za Uskrs održati misu bez obzira na zabranu.

Vrijeđanje novinara

Dalmatinski portal javlja da je fizički napadnuta novinarka tog medija koja je snimala okupljanje vjernika u crkvi na Sirobuji, dok je Slobodna Dalmacija navela da su vjernici novinarki tog splitskog lista poručili da je “bolje da ide”.

U hrvatskim medijima je nakon toga objavljen snimak svećenika don Josipa Delaša kako vrijeđa okupljene novinare koji su došli nakon incidenta.

Slobodna Dalmacija navodi da je pred crkvu stigla policija koja, kako se navodi, čeka kraj mise kako bi ispitala šta se dogodilo.

Iz splitske policije su potvrdili samo da su dobili dojavu o događaju i da je istragau toku.

Izvor: Agencije