Oglasi

U Sloveniji razgovarano o novoj reformskoj agendi za BiH

Na sastanku predstavnika političkih stranaka i međunarodne zajednice razgovarano o novoj reformskoj agendi za period od četiri godine.
Organizatori sastanka na Brdu kod Kranja bili su ambasade Njemačke i Velike BritanijeAP - ilustracija

U Sloveniji su prethodnih nekoliko dana održane konsultacije između predstavnika političkih stranaka u Bsni i Hercegovini i predstavnika međunarodne zajednice kako bi se postigao dogovor o novoj reformskoj agendi za period od četiri godine, prenose bh. mediji.

Radi se o nastavku takozvane Njemačko-britanske inicijative za provođenjem neophodnih reformi.

Prethodna reformska agenda, koja je programirana od 2014. do 2018. godine, uskoro bi trebala dobiti nastavak priče, piše portal Klix.ba.

Prioriteti u prvih 100 dana

Organizatori sastanka na Brdu kod Kranja bili su ambasade Njemačke i Velike Britanije, a domaćini su bili Slovenci.

Novi sastanak planiran je u narednih mjesec dana, a trebao bi rezultirati dokumentom koji će sadržavati prioritetne tačke nove reformske agende u prvih 100 dana rada vlada, poput rasterećenja realnog sektora, poboljšanja poslovne klime, reforma zdravstva i slično.

Sastanku su prisustvovali predastravnici Evropske banke za obnovu i razvoj, Svjetske banke i drugih monetarnih institucija.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.