Oglasi

U Sjevernoj Makedoniji počela školska godina

Nastava je počela poslije jednomjesečnog odlaganja zbog epidemije korona virusa; u škole je upisano 270.000 učenika.
Nastavu s fizičkim prisustvom će imati i učenici viših razreda jednog broja osnovnih i srednjih školaEPA

U osnovnim i srednjim školama u Sjevernoj Makedoniji u četvrtak je počela školska 2020/21. godina, poslije jednomjesečnog odlaganja zbog epidemije korona virusa.

U škole je upisano 270.000 osnovaca i srednjoškolaca, među kojima je 19.000 prvačića, prenosi Beta.

U ovoj školskoj godini, prema zdravstvenom protokolu, fizički će nastavi prisustvovati đaci od prvog do trećeg razreda osnovne škole, dok će najveći dio učenika nastavu pohađati online, za šta se do sada prijavilo 160.000 đaka.

Ocjene uz fizičko prisustvo

Nastavu s fizičkim prisustvom će imati i učenici viših razreda jednog broja osnovnih i srednjih škola, koje su dobile odobrenje Vlade u Skoplju, jer ispunjavaju zdravstvene protokole, tako da će ukupno gotovo 600 škola imati nastavu s fizičkim prisustvom.

Najveći broj učenika će nastavu pratiti preko nacionalne online platforme Ministarstva obrazovanja, a oni koji nemaju kompjuter preko programa Makedonske radio-televizije, dok će se ocjenjivanje obavljati uz fizičko prisustvo u školi.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.