Oglasi

U septembru manevri Rusije i sedam zemalja

Skoro 130.000 vojnika, više od 20.000 oružanih sistema i oko 600 letjelica iz sedam zemalja učestvovat će na vojnoj vježbi 'Centar-2019'.
U manevrima će učestvovati u jedinice iz Kine, Pakistana, Indije, Kirgistana, Kazahstana, Tadžikistana i UzbekistanaEPA - Arhiva

Skoro 130.000 vojnika, više od 20.000 oružanih sistema i oko 600 letelica iz sedam zemalja učestvovaće na strateškoj komandnoj i vojnoj vežbi "Centar-2019", koja će biti održana od 16. do 21. septembra u Rusiji, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"U vežbu će biti uključeno 128.000 vojnika, više od 20.000 oružja i teškog naoružanja, oko 600 letelica i oko 15 ratnih brodova i plovila za podršku", navodi se u saopštenju.

Vježbe na osam poligona

Vežbe će biti održavane na osam poligona širom Rusije, prenosi agencija Tass.

"Tokom manevara biće uvežbavane mere za raspoređivanje trupa iz koalicije koja se bori protiv međunarodnog terorizma i obezbeđivanje vojne bezbednosti u strateškoj oblasti centralne Azije", navelo je Ministarstvo odbrane.

Pored Rusije, u manevrima će učestvovati jedinice iz Kine, Pakistana, Indije, Kirgistana, Kazahstana, Tadžikistana i Uzbekistana.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.