Oglasi

U SAD-u organiziran 'Dan bez imigranata'

Neki imigranti planiraju ostati kući umjesto da idu na posao, školu i u kupovinu.
Cilj je pokazati ulogu koju imigranti igraju u američkom društvuArhiva

Sjedinjene Američke Države, pripremaju se za "Dan bez imigranata", tokom kojeg će imigranti, većinom u velikim gradovima, bojkotirati kompanije i škole kako bi pokazali koliki je njihov utjecaj u američkom društvu.

Neki imigranti u gradovima među kojima su Baltimore, Washington, New York, Boston, Philadelphia, Austin i Albuquerque, planiraju ostati kući umjesto da idu na posao, školu i u kupovinu. Cilj je pokazati ulogu koju imigranti igraju u američkom društvu i uvjeriti parlamentarce da se suprotstave tvrdolinijaškom stavu američkog predsjednika Donalda Trumpa prema imigraciji.

Trumpovi komentari

Kuhar Jose Andres rekao je da će zatvoriti većinu svojih restorana u znak podrške ovom protestu.

“Mi smo jedno. Ne bismo se trebali sukobljavati među sobom, već bismo svi skupa trebali raditi na napretku ove zemlje“, rekao je Andres.

On se na sudu spori sa Donaldom Trumpom jer se povukao iz dogovora sa Trump International Hotelom u Washingtonu zbog komentara američkog predsjednika o Meksikancima u kojima je neke meksičke imigrante opisao kao silovatelje i dilere droge.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.