Oglasi

U pet evropskih zemalja pad broja slučajeva COVID-a 19

U pet evropskih zemalja došlo je do pada broja slučajeva COVID-a 19, dok se većina država na kontinentu bori s porastom nivoa infekcije.
Ostatak kontinenta bilježi porast u prijavljenim slučajevima na 100.000 ljudiEPA

U pet evropskih zemalja došlo je do pada broja slučajeva COVID-a 19, dok se većina država na kontinentu bori s porastom nivoa infekcije, navodi se u izvještaju Evropskog centra za kontrolu bolesti (ECDC).

Portugal, Švedska, Hrvatska, Letonija i Slovenija bilježe opadanje broja novih infekcija u posljednje dvije sedmice, dok je ostatak kontinenta zabilježio porast u prijavljenim slučajevima na 100.000 ljudi, prenosi Tanjug CNN.

Ovi podaci povoljan su znak pred početak finala nogometne Lige prvaka u Lisabonu.

Zdravstvena situacija

UEFA je u junu donijela odluku da portugalska prijestolnica bude domaćin posljednjih faza takmičenja, pripisujući odluku reputaciji zemlje kao "sigurne i nisko rizične destinacije" u to vrijeme, u poređenju s drugim evropskim državama.

U utorak su portugalske zdravstvene vlasti izvijestile o 120 novih infekcija korona virusa u cijeloj zemlji, što je porast od 0,2 posto u odnosu na prethodni dan, na ukupno 52.945 slučajeva dijagnosticiranih od početka epidemije.

Korona virusom je zaraženo gotovo 20 miliona ljudi širom svijeta, a od posljedica infekcije je registrirano više od 732.000 smrtnih slučajeva.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.