U padu aviona u Meksiku 13 mrtvih

Ostaci aviona pronađeni su oko 208 kilometara sjeverozapadno od grada Monclove

Ostaci aviona koji je na putu od Las Vegasa do Monterreya nestao s radara, pronađeni su u sjevernom dijelu Meksika, objavio je predstavnik vlade, a Vlada meksičke savezne države Coahuila tvrdi da je poginulo svih 13 putnika.

Prema njihovim informacijama, u privatnom avionu bilo je 10 putnika i tri člana posade, jedna osoba manje u odnosu na podatke kojima su ranije raspolagali mediji, koji su tvrdili da je žrtava 14.

Ostaci aviona pronađeni su oko 208 kilometara sjeverozapadno od grada Monclove, rekao je Fernando Orta, iz Odjela Vlade Meksika za hitne situacije.

Zvaničnici još nisu došli na lice mjesta kako bi izvršili pregled krhotina.

Pilot izbjegavao oluju 

“Teren je planinski. Bit će im potrebno više vremena da dođu tamo”, rekao je Orta.

Na fotografijama koje su objavljene na lokalnoj televiziji Milenio vide se izgorjeli dijelovi letjelice, raštrkani po spaljenom tlu.

Lokalna televizija Televisa objavila je da je mali avion sa dva motora u nedjelju izgubio kontakt sa kontrolom leta, dok se pilot, u nastojanju da izbjegne oluju, počeo spuštati na manju visinu.  

Pojedini mediji tvrde da se radi o avionu Bombardier Challenger 601, u kojem su bili putnici koji su se vraćali u Meksiko sa bokserskog meča u Las Vegasu.

Izvor: Agencije