U Novom Sadu počeo 18. ‘Exit

Vatrometom i baletskim spektaklom u Novom Sadu je otvoren 18. festival 'Exit' (Tanjug)

Vatrometom i baletskim spektaklom, u Novom Sadu je u četvrtak navečer otvoren 18. festival “Exit”, čemu su, kao zagrevanje, prethodili nastupi domaće grupe “Frajle” i rok kantautorke LP.

U okviru ceremonije otvaranja, uz gudački orkestar “Almazian Symhony”, nastupio je Sergej Polunjin, jedna od najvećih baletskih zvezda našeg doba.

Tokom večeri nastupili su i art-pop senzacija “Fever Ray” i popularni trio “Migos”.

Novi Sad će ovog vikenda ugostiti oko 55.000 turista iz preko 70 zemalja sveta koji dolaze na 18. po redu “Exit”, zvanično najbolji evropski veliki festival.

U narednim danima listi zvezda pridružiće se od svetskog DJ-a broj 1 Martina Garrixa, preko originalne Grace Jones, pa sve do liste zvezda, koju predvode Richie Hawtin, Maceo Plex, Solomun i Nina Kraviz.

Na tvrđavi mnoštvo gitara

Na glavnu binu dolaze i jedan od najvećih hitmejker David Guetta, ali i rep zvezda French Montana.

Na tvrđavi će svirati i mnoštvo gitara, od rege himni Ziggyja Marleya, do žestokih rifova grupa “Madball”, “Dog Eat Dog”, “Brujeria” i “Bombers”, uz mnoštvo starog i novog pank zvuka, od “Cockney Rejects” pa sve do aktuelnih sastava kao što su “Slaves” i “Idles”.

Aktuelna trip-hop kraljica Sevdaliza, bas zvezde “Delta Heavy” i “Loadstar”, te hitmejkeri Zhu, Jaks Džouns, “Ofenbach” ili “Disciples”, samo su deo ponude.

Festival traje do 15. jula.

Izvor: Agencije