Oglasi

U Njemačkoj ove godine rođeno 30.000 migrantskih beba

Do kraja godine bit će ispunjeno ukupno oko 166.000 zahtjeva za azil u ovoj državi.
Broj zahtjeva za azil u Njemačkoj je smanjen u odnosu na 2017. godinu EPA

U Njemačkoj je ove godine rođeno 30.000 migrantskih beba, javio je Reuters.

Agencija navodi da Njemačka predviđa smanjenje broja zahtjeva za azil do kraja godine uprkos hiljadama migrantskih beba koje su rođene u ovoj zemlji.

Njemački list Bild danas je objavio preliminarni izveštaj koji navodi da će do kraja godine biti ispunjeno ukupno oko 166.000 zahtjeva za azil.

Broj zahtjeva je, navodi se, smanjen u odnosu na 2017. godinu, kada je iznosio 198.317.

Smanjen protok migranat

Taj broj je također ispod predviđenog vladinog maksimuma za godinu dana, koji iznosi između 180.000 i 220.000 zahtjeva.

U Njemačku je tokom 2015. i 2016. godine ušlo više od milion tražilaca azila, većina njih bježeći od rata u Siriji, Iraku i Afganistanu. Od tada je protok migranata značajno smanjen, navodi agencija.

Jučer, zvaničnik Njemačke organizacije poslodavaca kazao je da integracija migranata u radnu snagu ide mnogo bržim i boljim tokom od očekivanog, sa 400.000 njih koji se već školuju ili obučavaju za određene poslove.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.