U Međugorju 100.000 hodočasnika

Porijeklo međugorskog fenomena vezano je uz navode šestero djece iz 1981. godine da im se ukazala Gospa (EPA)

Blizu 100.000 vjernika iz svih dijelova Evrope i svijeta stiglo je na 31. godišnjicu Gospinih ukazanja u Međugorju, u južnom dijelu Bosne i Hercegovine.

Pučku svetu misu u 11 sati na hrvatskom jeziku u predvodio je fra Tomislav Pervan, dok će centralno misno slavlje u 19 sati predvoditi provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Ivan Sesar, potvrdili su iz ureda za informiranje u Međugorju.

I ove godine na svetkovinu Ivana Krstitelja i na 31. obljetnicu Gospinih ukazanja hiljade hodočasnika učestvovale su u 21. hodnji mira iz samostana sv. Ante na Humcu kod Ljubuškog do župne crkve sv. Jakova u Međugorju.

Porijeklo međugorskog fenomena vezano je uz navode šestero djece iz 1981. godine da im se ukazala Gospa.

Dio onih koji su je vidjeli i dalje tvrdi da im se ukazuje Gospa, koju se naziva Kraljica mira zbog njezinih poziva na mir i obraćenje.

Međugorje je jedno od najpoznatijih katoličkih svetišta u svijetu, smješteno u blizini gradića Čitluka.

Broji skoro 4.300 stanovnika i jedan je od najposjećenijih turističkih centara centara u Bosni i Hercegovini, pored Sarajeva, koje godišnje obiđe blizu milion katolika iz cijelog svijeta.

Sveta stolica je 2010. godine utemeljila posebnu međunarodnu komisiju koja bi trebala ispitati nadnaravnost navodnih Gospinih ukazanja, čiju autentičnost osporava mjesni mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić.

Izvor: Agencije