U konkurenciji za nagrade Pulskog festivala 16 filmova

Pulski filmski festival održava od 18. do 26. jula (EPA)

Za Zlatne arene na 67. Pulskom filmskom festivalu, koji se održava od 18. do 26. jula, u Hrvatskom programu natjecat će se 16 filmova, od kojih pet u programu Hrvatskog filma i 11 u programu Manjinskih koprodukcija, saopćili su iz Pula Film Festivala.

Nakon svečanoga otvorenja bit će prikazan film Mare Andree Štake, iz programa Manjinske koprodukcije.

U programu Hrvatski film prikazat će se filmovi Mater Jure Pavlovića, Glas Ognjena Sviličića, Ribanje i ribarsko prigovaranje Milana Trenca, Ideš? Idem! Ljube Zdjelarevića i Tereza37 Danila Šerbedžije.

Iz programa manjinske produkcije u Areni će se prikazati filmovi Otac Srdana Golubovića i Bosonogi car Petera Brosensa, dok će filmovi Ne zaboravi disati Martina Turka, Sin Ines Tanović, Korporacija Mateja Nahtigala, Grudi Marije Perović, Svi protiv svih Andreja Košaka, Pijavice Dragana Marinkovića, Ja sam Frenk Metoda Peveca i Agina kuća Lendite Zeqiraj biti prikazani u Istarskom narodnom kazalištu.

Kratka Pula

Osim filmova iz takmičarskog programa u Areni će se prikazati i dio filmova iz programa Kratka Pula.

U ranijem će terminu biti prikazana dva kratka igrana filma: Slijedi… Karle Lulić i Njemački inat Silve Ćapin, dok će u kasnijem terminu u Areni, nakon takmičarskog programa, biti prikazana četiri dokumentarna filma, od kojih tri svjetske premijere: Vergarola – Mine na plaži Arsena Oremovića, Galeb Ivana Žikovića i Berge Istra Dražena Majića te Stepinac – Kardinal i njegova savjest Višnje Starešine.

Ostalih 20 dokumentaraca iz Kratke Pule te 21 studentski film prikazat će se u Kinu Valli, dok će devet kratkih igranih filmova biti prikazano u Istarskom narodnom kazalištu.

Izvor: Agencije