U Halepu ubijeno 17 pripadnika vladinih snaga, u Idlibu poginuli civili

Idlib, Sirija
Napadi na civile, rekao je Maas, predstavljaju ratne zločine, a oni koji ih izvode trebali bi odgovarati zbog toga (Reuters)

U napadima dvije pobunjeničke skupine ubijeno je najmanje 17 vojnika sirijskih vladinih snaga i milicija u sjevernoj sirijskoj pokrajini Halep u subotu ujutro, priopćila je ratna nadzorna grupa.

Još 13 osoba je ranjeno u napadima bivšeg ogranka Al-Kaide u Siriji, Hayat Tahrir al-Sham – HTS, i njegovog saveznika Hurras al-Deen, priopćila je Sirijski opservatorij za ljudska prava – SOHR, sa sjedištem u Velikoj Britaniji.

Napadi u južnim i jugozapadnim djelovima pokrajine Halep pokrenuti su neposredno iza ponoći i nastavili su se do zore, priopćio je čelnik Opservatorija Rami Abdel Rahman, prenosi Fena.

Kazao je da su borbe utihnule nakon što su ruski zrakoplovi napali položaj pobunjenika u regiji, izazivajući povlačenje njihovih boraca.

Osam pobunjenika je ubijeno, kazao je.

Poletjeli ruski zrakoplovi

U napadima režimskih snaga sirijskog predsjednika Bashara al-Assada na naselja u zoni deeskalacije sukoba u Idlibu poginulo je pet civila.

Iz Civilne zaštite u Idlibu (Bijeli šljemovi) potvrdili su da zračni napadi izvedeni na jugu Idliba i zapadu Hame.

Sirijska oporba je navela da su iz baze u Lazkiyi poletjela “tri ruska ratna zrakoplova”, prenosi Anadolija. 

U posljednja tri dana u zoni deeskalacije Idlibu poginulo je blizu 30 civila.

Izvor: Agencije