Oglasi

U Grčkoj uhapšena tri člana 'Pink pantera'

U Atini uhapšeno troje Srba iz bande 'Pink panter', poznate po spektakularnim krađama u zlatarama širom svijeta.
U hapšenju dva člana bande ranjen je grčki policajacReuters - Ilustracija

Grčka policija saopćila je da je uhapsila troje Srba, dva muškarca i jednu ženu, za koje sumnja da su pripadnici "Pink pantera", bande poznate po spektakularnim krađama u zlatarama širom svijeta.

Muškarci su stari između 20 i 36 godina, a uhapšeni su u ponedjeljak u Atini, nakon pucnjave u kojoj je povrijeđen jedan policajac.

Uhapšena žena ima 43 godine i ona je uhapšena također u ponedjeljak uvečer u stanu u prijestonici, u kojem je policija pronašla opremu za provale i maskiranje, pištolj i lažne putne isprave.

Vjeruje se da je banda "Pink panteri", prema novinskim izvještajima, izvršila više od 150 pljački u raznim zemljama, uključujući Veliku Britaniju, Japan i Švicarsku, naveo je AFP.

U Rimu je 7. marta uhapšen Mitar Marjanović, jedan od "mozgova" "Pink pantera", nakon pljačke zlatare "Roberto Coin" u centru Rima 1. februara usred dana, kada su odnijeli robu u vrijednosti od milion i po eura.

Vjeruje se da je banda 'Pink panteri' izvršila više od 150 pljački u raznim zemljama, uključujući Britaniju, Japan i Švicarsku.

Lopovi su došli lijepo odjeveni, glumeći kupce, a Marjanović je napolju čuvao stražu.

Oni tokom pljačke nisu nosili rukavice, niti maske na licu.

Italijanski mediji su tada pisali da su članovi organizacije "Pink panter" bivši vojnici iz Srbije i Crne Gore i da su za 10 godina aktivnosti opljačkali robu u ukupnoj vrijednosti od približno 200 miliona eura.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.