Oglasi

U globalnoj akciji uhapšeno 314 kriminalaca

Policijski timovi iz 52 države, uz podršku Interpola i Frontexa, proveli akciju protiv mreže organiziranog kriminala.
Europol, Rob Wainwright, DirektorDirektor Europola Rob Wainwright smatra da je rezultat operacije impresivan u smislu broja uhapšenihEPA - Arhiva

Policijske službe iz čitavog svijeta surađivale su u sedmodnevnoj operaciji protiv organiziranog kriminala, koja je rezultirala uhićenjem 314 osoba, pljenidbom 2,4 tone kokaina i presretanjem nekoliko stotina izbjeglica i migranata, priopćio je u srijedu Europol.

Policijski timovi iz 52 države, uz podršku Interpola i europske agencije za granice Frontex, sudjelovali su u seriji povezanih racija i istraga, čija su meta bili i "cyber-kriminal" i prevare sa zrakoplovnim kartama.

"Smatram da je rezultat prilično impresivan u smislu broja uhapšenih", rekao je direktor Europola Rob Wainwright agenciji AP, kako prenosi Srna.

Milijarde dolara gubitka

Europol je objavio da je tijekom provođenja operacije presretnuto 745 izbjeglica i migranata te identificirano 529 žrtava krijumčarenja ljudi.

Wainwright je rekao da su u akciji sudjelovale države iz čitavog svijeta te da je to bila efikasna akcija protiv modernih mreža organiziranog kriminala.

Policijske snage privele su 193 osobe osumnjičene da su putovale koristeći zrakoplovne karte kupljene ukradenim ili lažnim kreditnim karticama.

Ovakva prevara košta međunarodnu zrakoplovnu industriju milijardu dolara godišnje, a ima i određene sigurnosne implikacije, priopćio je Europol. 

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.