Oglasi

U februaru prijevremeni izbori u devet bh. općina/gradova

Izbori će biti održani 17. februara, a birat će se gradonačelnici Doboja i Trebinja te načelnici B. Grаhоva, B. Pеtrоvca, Bužima, Dоmаlјеvаc/Šаmca, Drvаra, Kаknja i Ribnika.
Centralna izborna komisija BiH je usvojila i Uputstvo o rokovima izbornih aktivnostiArhiva

Prijevremeni izbori za načelnike/gradonačelnike devet općina/gradova u Bosni i Hercegovini bit će održani 17. februara 2019. godine, saopćila je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine.

Komisija je donijela Odluku o raspisivanju i održavanju prijevremenih izbora za grаdоnаčеlnikа Dоbојa, grаdоnаčеlnikа Тrеbinja, nаčеlnikа Оpćinе Bоsаnskо Grаhоvо, nаčеlnikа Оpćinе Bоsаnski Pеtrоvаc, nаčеlnikа Оpćinе Bužim, nаčеlnikа Оpćinе Dоmаlјеvаc/Šаmаc, nаčеlnikа Оpćinе Drvаr, nаčеlnikа Оpćinе Kаkаnj i nаčеlnikа Оpštinе Ribnik.

Prijave od 11. do 17. decembra

Usvojeno je i Uputstvo o rokovima izbornih aktivnosti, prenosi Fena.

Prema ovom dokumentu, prijave za ovjeru političkih stranaka i nezavisnih kandidata podnose se CIK-u BiH najkasnije u roku od sedam dana od dana raspisivanja izbora, odnosno u periodu od 11. do 17. decembra 2018. godine.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.