U eksploziji u Skadru povrijeđeno osmero ljudi

Tri osobe su ozbiljno povređene u eksploziji u Skadru i prebačene su u bolnicu (Wikipedia)

Osam osoba povređeno je u snažnoj eksploziji u Skadru i tom prilikom oštećeno je prizemlje poslovne zgrade u tom gradu na severu Albanije, saopštila je policija.

U saopštenju albanske policije se navodi da je u pitanju bio eksploziv TNT i da je povređen vlasnik te poslovne zgrade, kao i sedam prolaznika.

Policija navodi da je stanje tri osobe ozbiljno i da su smeštene u bolnicu u Tirani.

AP prenosi da policija ispituje očevice i da je postavila kontrolne punktove u Skadru, 110 kilometara severno od Tirane.

Albanski mediji navode da je eksploziv bio postavljen na motociklu, koji se nalazio ispred zgrade u kojima su i prostorije srpsko-crnogorske manjine.

Povređena radnica TV Crne Gore

O eksploziji je izvestila i Radio-televizija Crne Gore, navodeći da je među povređenima i jedna njihova radnica.

RTCG prenosi, pozivajući se na albansku policiju, da je meta napada bio albanski biznismen Ljuljzim Kula.

Eksplozija se dogodila oko 10:30 sati, u centru grada.

Reporteri RTCG navode da su prizori sa trga Rus uznemirujući, da je situacija haotična i da je pravo čudo da nije bilo težih posledica.

U neposrednoj blizini mesta ekspolozije zatekla se i ekipa Televizije Crne Gore.

Povređena radnica ove televizije puštena je iz bolnice nakon ukazane pomoći.

Reporter crnogorske televizije Marija Radulović izjavila je da je ekipa bila u Skadru da bi snimila priču o tome koliko Crnogorci kupuju u Skadru i da je eksplozija odjeknula dok su intervjuisali trgovce.

“Haotična situacija, povređeni ljudi, nismo znali kuda bežimo. Pravo je čudo što nije bilo većih posledica. Kasnije smo čuli da je bomba podmetnuta pod automobil nekog biznismena”, rekla je ona.

O događaju je obavešteno Ministarstvo inostranih poslova i ambasada Crne Gore u Tirani, čije je osoblje odmah krenulo u Skadar, navodi RTCG.

Izvor: Agencije