Oglasi

U Crnu Goru ove godine ušlo 2.850 migranata

Crnogorska vojska i policija nadziru državnu granicu s Albanijom, broj ulazaka migranata se prepolovio.
Ukidanje viznog režima Srbije i Irana izazvalo je porast broja migranata EPA - Ilustracija

Od početka 2018. godine u Crnu Goru je nezakonito ušlo 2.850 migranata, a broj ilegalnih ulazaka je prepolovljen od kako se prošle sedmice vojska pridružila policiji u osiguravanju državne granice s Albanijom, izjavio je načelnik Odsjeka za nazdor crnogorske granice Vojislav Dragović.

"Od početka godine pojačali smo mjere, ali smo procijenili da je veoma važno da nam se u to pojačanje uključi vojska", rekao je on za Televiziju Crne Gore.

Mješovite patrole Uprave policije i Vojske Crne Gore na dnevnom nivou bilježile su između 20 i 30, a sada tek petnaestak migranata.

Tranzitno područje

"Do sada sve naše procjene govore da oni svi koriste Crnu Goru kao tranzitno područje, jer vrlo brzo nakon podnošenja zahtjeva za azil napuštaju teritoriju Crne Gore, takođe nezakonito", kazao je Dragović.

Potpukovnik Vojske Crne Gore Esad Murić je rekao da je pješadijski vod angažiran na tom zadatku izvijestio da se više od 2.000 migranata vratilo nazad u Albaniju kada su primijetili graničnu patrolu.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.