Oglasi

U četiri brazilska zatvora pronađena 42 mrtva zatvorenika

Mrtva tijela 42 zatvorenika pronađena su u četiri zatvora u sjeverozapadnom dijelu Brazila, samo dan nakon što je 15 zatvorenika smrtno stradalo u međusobnim obračunima.
U zatvor Compay poslana je specijalna policijska jedinica, a istraga uzroka smrti pronađenih zatvorenika još je u tokuEPA - Ilustracija

Mrtva tijela 42 zatvorenika pronađena su u četiri zatvora u sjeverozapadnom dijelu Brazila, samo dan nakon što je 15 zatvorenika smrtno stradalo u međusobnim obračunima, javila je izvještajna agencija Agencia Brazil.

Oba događaja zbila su se u zatvorima u Manausu, glavnom gradu Amazonskog područja, prenosi Hina.

Prema inicijalnim izvještajima, na svim žrtvama pronađenim u ponedjeljak, vidljivi su znakovi gušenja.

Istraga smrti

Nekoliko tijela pronađeno je i u zatvoru Compaj, gdje je u nedjelju ubijeno 15 zatvorenika.

U amazonskim zatvorima povećan je nivo osiguranja.

Nedjeljni sukobi izbili su tokom vremena predviđenog za posjete zatvorenicima, a zatvorenici su se međusobno napadali oružjem iz kućne radinosti. U zatvor Compay poslana je specijalna policijska jedinica, a istraga uzroka smrti pronađenih zatvorenika još je u toku.

U istom zatvoru je još 2017. godine izbio sukob među suprotstavljenim zatvoreničkim grupama, a u njemu je smrtno stradalo 57 osoba.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.