Oglasi

U brodolomu u Egejskom moru poginulo sedmero migranata

Kod grčkog otoka Lesbosa spašeno je 57 migranata, a svi su bili porijeklom iz afričkih zemalja i u Grčku su pokušali ući iz Turske.
Prema podacima Ujedinjenih naroda, u Grčku je ove godine stiglo 10.700 migranata i izbjeglicaEPA

Najmanje sedam migranata, uključujući i dvoje djece, poginulo je u potonuću čamca kod grčkog otoka Lesbosa.

Grčka novinska agencija AMNA javlja da je čamac s migrantima potonuo u Egejskom moru četiri kilometra od obale Lesbosa, prenosi Anadolija.

Isti izvor javlja da su spasilačke ekipe iz vode izvukle tijela smrtno stradale četiri žene, dvoje djece i jednog muškarca.

Migranti iz afričkih zemalja

Spašeno je najmanje 57 migranata, a svi su bili porijeklom iz afričkih zemalja i u Grčku su pokušali ući iz Turske.

Predstavnik Organizacije Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR) Philippe Leclerc rekao je da je posljednja tragedija u Egejskom moru podsjetnik da se ljudi i dalje odlučuju na opasan put ka Grčkoj i Evropi.

Prema podacima UN-a, u Grčku je ove godine stiglo najmanje 10.700 migranata i izbjeglica, a na tom putu poginulo je najmanje 39 osoba.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.