U Beogradu pritvoren brat ubijenog dječaka

Marko Jakovljević je smrtno stradao ispred ulaza u dvorište Osnovne škole 'Aleksa Šantić' u Kaluđerici (Tanjug)

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana trojici mladića koji se sumnjiče da su umiješani u pucnjavu u kojoj je u ponedjeljak navečer, u dvorištu škole u naselju Kaluđerica, ubijen Marko Jakovljević (16).

„Bratu ubijenog mladića Milošu Jakovljeviću (20) sudija za prethodni postupak je odredio pritvor zbog opasnosti da bi mogao uticati na svedoke, kao i zbog visine kazne za delo koje mu se stavlja na teret, a koja iznosi najmanje 10 godina zatvora“, rekla je Tanjugu glasnogovornica suda Dušica Ristić.

Dodala je i kako mu je pritvor određen i zbog toga što su način izvršenja i posljedica djela „doveli do uznemirenja javnosti“.

Dvojici 19-godišnjaka, Stefanu Ðurđeviću i Strahinji Blagojeviću, kako je dalje navela, pritvor je određen zbog mogućnosti utjecanja na svjedoke.

Pištolj pronađen u rijeci

Izvor iz beogradske policije kazao je za dnevnik Blic da su na rukama privedenih pronađene barutne čestice. Dodao je kako su osumnjičeni pali na poligrafskom ispitivanju.

Marko Jakovljević je nastradao u ponedjeljak ispred ulaza u dvorište Osnovne škole „Aleksa Šantić“ u Kaluđerici gdje se nalazio sa nekoliko prijatelja i dvije prijateljice.

Po prijavi građana, u obližnjoj rječici pronađen je pištolj, a policija istražuje tko je vlasnik pištolja te da li je povezan sa ubojstvom, prenose beogradski mediji.

Tokom istrage su odbačene špekulacije da je na dječaka pucano iz vozila u pokretu, kao i da je u pitanju naručeno ubojstvo povezano sa narkomanijom.

Ubijeni Marko Jakovljević bit će pokopan danas na groblju u Kaluđerici.

Izvor: Al Jazeera i agencije