Oglasi

U američkim udarima ubijeno 60 pripadnika Al-Shababa

Vojska SAD-a ove godine je izvršila 24 zračna napada na ovu grupu u Somaliji, koja se dovodi u vezu s Al-Kaidom.
Nosač avionaDonald Trump je ranije zaprijetio da će uništiti dijelove Irana ako napadne bilo kakav američki objekatReuters - Ilustracija

U nedavnim američkim zračnim udarima u Somaliji ubijeno je oko šezdeset pripadnika grupe Al-Shabab, što je najobimniji napad na tu grupu u posljednjih skoro godinu dana.

Američka vojska je saopćila da su udari izvedeni prošle sedmice u blizini Harardere i da je ubijeno oko 60 pripadnika ove grupe.

Ovo su bili najžešći napadi američke avijacije na grupu Al-Shabab od 21. novembra 2017. godine, kada je ubijeno oko 100 njenih boraca.

Deseci zračnih napada

Vojska nije dala detalje o tome šta je ciljala u najnovijim napadima.

Američka vojska ove godine je izvršila 24 zračna napada na mete Al-Shababa, najsmrtonosnije grupe u subsaharskoj Africi, koja se dovodi u vezu s Al-Kaidom.

Izvor: Al Jazeera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.