Tyson Fury tehničkim nokautom pobijedio Wildera

Tyson Fury je po drugi puta u karijeri postao svjetski prvak u teškoj kategoriji (EPA)

Britanski bokser Tyson Fury (31) osvojio je naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po WBC verziji nakon što je noćas u Las Vegasu u MGM Grand Areni pred 17.000 gledatelja tehničkim nokautom u sedmoj rundi pobijedio branitelja naslova Amerikanca Deontayja Wildera (34).

U dugoočekivanom revanšu, nakon što je njihov prvi dvoboj u decembru 2018. završio bez pobjednika, Fury je od početka dominirao, piše Hina.

Sudac je dva puta morao brojati Wilderu, koji je bio u nokdaunu u trećoj i petoj rundi. Fury je posao završio u sedmoj rundi, kada je serijom udaraca teško uzdrmao Wildera zbog čega je sudac prekinuo meč. Nakon toga Fury je mogao početi slaviti. I dalje je neporažen u profesionalnoj karijeri, sada ima 30 pobjeda i jedan neriješen ishod. 

Fury dvostruki svjetski prvak

Ujedno, Tyson Fury je po drugi puta u karijeri postao svjetski prvak u teškoj kategoriji. Prvi put to je ostvario u novembru 2015. godine kada je neočekivano dobio Vladimira Klička, koji je do tada držao naslove po WBA, IBF, WBO i IBO verziji. No, nakon toga Fury je zbog problema sa dopingom i konzumiranjem droga ostao bez titula, a u ring se je vratio u junu 2018. godine. 

Wilder je titulu svjetskog prvaka po WBC verziji držao od 2015. godine i nakon 42 pobjede doživio je prvi poraz u karijeri.

Izvor: Agencije