Oglasi

Twitter udvostručuje dužinu poruka

Twitter je odlučio udvostručiti maksimalnu dužinu poruka i one će odsad moći imati 280 znakova.
Twitter se nada da će povećanje granice utjecati i na rast broja korisnika i broja poruka na toj mrežiEPA

Twitter je odlučio udvostručiti maksimalnu dužinu poruka i one će odsad moći imati 280 znakova nakon što je uspješno završio ispitivanje, saopćila je ta društvena mreža.

"Uvodimo tu promjenu u svim jezicima u kojima je granica od 140 znakova bila problem za korisnike", napisala je mreža na svom blogu nakon ispitivanja koji je u septembru provela među nekim korisnicima, prenosi Hina.

Pisanje poruka

Produženje se odnosi samo na poruke pisane latinicom, podsjeća mreža, jer je granica od 140 znakova ponekad bila problematična za engleske, španske, portugalske i francuske korisnike, ali ne i za one koji pišu na japanskom, korejskom i kineskom, jer oni koriste manji broj znakova.

Kompanija je navela da je u devet posto poruka na Twitteru napisanih na engleskom iskorišteno svih 140 karaktera, što ukazuje da ljudi gube više vremena na pisanje poruka ili odustaju od njihovog objavljivanja, prenosi Beta.

Twitter se nada da će povećanje granice utjecati i na rast broja korisnika i broja poruka na toj mreži.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.