Oglasi

Twitter: Superherojski posljednji pozdrav Stanu Leeju

Od tvorca brojnih strip-junaka pozdravili su se brojni glumci i glumice koji su 'oživjeli' Leejeve junake.
Lee je preminuo u 95. godini, a zaslužan je za stvaranje likova kao što su Spiderman, Black Panther, Hulk, Iron Man, Fantastična Četvorka…AP

Tvorac brojnih strip-junaka Stan Lee preminuo je u ponedjeljak, a brojne superzvijezde filma koje su tumačile likove pozdravile su se od ovog velikana.

Lee je preminuo u 95. godini, a zaslužan je za stvaranje likova kao što su Spiderman, Black Panther, Hulk, Iron Man, Fantastična Četvorka…

„Tebi sve dugujem“, napisao je glumac Robert Downey mlađi koji je glumio Iron Mana.

„Prokletstvo… RIP Stan. Hvala za sve“, riječi su Deadpoola, odnosno Ryana Reynoldsa.

„Decenijama je i mladima i starima donosio avanturu, bijeg, utjehu, samopouzdanje, inspiraciju, snagu, prijateljstvo i radost. Odisao je ljubavlju i dobrotom i ostavit će veliki utjecaj na mnoge živote“, riječi su Kapetana Amerike Chrisa Evansa, koji se na kraju pozdravio Leejevim zaštitnim znakom: „Excelsior“.

„Ponosan sam što sam mali dio njegove zaostavštine i što sam pomogao u oživljavanju jednog od njegovih likova“, piše Hugh Jackman (Wolverine).

„Počivaj u miru, g. Lee. hvala za sve“, u potpisu Superdjevojka Nicole Maines.

I drugi poznati glumci i glumice su iskazali žalost zbog smrti tvorca Marvelovih junaka:

Od velikana stripa pozdravili su se i mnogi manje poznati ljubitelji njegova djela...

Izvor: Al Jazeera i agencije

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.