Oglasi

Twitter priča: Draga Kolinda, promijeni službu, savjetnike...

Društvene mreže reagirale na istup hrvatske predsjednice koja je kazala kako je BiH pod kontrolom militantnog islama.
Čelnica Hrvatske je tokom posjete Izraelu kazala kako je BiH "pod kontrolom militantnog islama",Twitter

Pored reakcija zvaničnika Bosne i Hercegovine i javnih ličnosti, na istup hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović reagirali su i korisnici društvenih mreža.

Podsjetimo, čelnica Hrvatske je tokom posjete Izraelu kazala kako je BiH "pod kontrolom militantnog islama", te kako su zvanično Sarajevo "u određenom pogledu preuzeli ljudi povezani sa Iranom i terorističkim organizacijama".

Komentari na Twitteru su varirali od podsjećanja kako se u Hrvatskoj bliže predsjednički izbori, do ranijih istupa Grabar-Kitarović o ustaškim pozdravima i zločinima Nezavisne države Hrvatske tokom Drugog svjetskog rata.

Tako je jedan korisnik upitao da li je hrvatska predsjednica upoznata sa brojem turista koji iz njene države dolaze u BiH...

Neki su, sa druge strane, govorili o pozdravu "Za dom spremni" koji je za neke "stari hrvatski pozdrav", dok je za druge podsjećanje na ustaške jedinice i njihove zločine na Balkanu.

Napravljena je i veza sa jednom od najjačih stranaka u BiH, Hrvatskom Demokratskom Zajednicom BiH i njenim liderom Draganom Čovićem...

Ukrajinski Diplomata je povezao istup Grabar-Kitarović sa izborima u Hrvatskoj...

Kolega Srđan Puhalo ukazao je na podjelu muslimana na šiite (Iran) i sunite (Saudijska Arabija), te njihove odnose...

Za neke je došlo pravo vrijeme da Sarajevo zauzme stav prema ovakvom odnosu Zagreba.

Bilo je, naravno, i nekih simpatičnih paralela.

Izvor: Al Jazeera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.